Η Δ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε ιδρύθηκε το έτος 1988 στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στον χώρο των μελετών και κατασκευών οικοδομικών έργων. Ο αρχιτέκτων Δημήτρης Δημητρίου είναι πρόεδρος και διευθύνων  σύμβουλος. Οι κύριοι τομείς δραστηριότητας της εταιρείας, είναι η μελέτη και κατασκευή πολυτελών κατοικιών και συγκροτημάτων, εμπορικών χώρων και κτιρίων γραφείων. Παράλληλα ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε σημαντικά επενδυτικά σχέδια στον τομέα της ανάπτυξης και αξιοποίησης ακινήτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με την εταιρεία συνεργάζονται αξιόλογα εκτιμητικά και νομικά γραφεία, προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες για κάθε είδους αξιοποίηση ιδιωτικών και δημοσίων ακινήτων, εξασφαλίζοντας την επίτευξη της βέλτιστης απόδοσης της επένδυσης.

DIMITRIOU

FOUNDER & CEO

Ο Δημήτρης Δημητρίου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης το έτος 1979. Από το έτος 1981 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα, ασχολούμενος κυρίως με την μελέτη ιδιωτικών έργων. Έχει αναλάβει την μελέτη και υλοποίηση πολλών ιδιωτικών κατοικιών , πολυκατοικιών και συγκροτημάτων καθώς και σημαντικών γραφειακών και εμπορικών κτιρίων, ξενοδοχείων , τραπεζών, εμπορικών κέντρων και κτιρίων διοίκησης. Έχει ασχοληθεί με έργα αναπλάσεων και ανακαινίσεων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτιρίων, ενώ έχει εκπονήσει μελέτες συγκροτημάτων κατοικιών στο εξωτερικό (Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία και Ιταλία)

Δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα του Τεχνικού Συμβούλου σε μεγάλα έργα ανάπτυξης ιδιωτικών και δημοσίων ακινήτων, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην ωρίμανση και αξιοποίηση τους. Είναι μέλος του ΤΕΕ και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, και έχει διατελέσει μέλος σε πολλές Αρχιτεκτονικές Επιτροπές α’ και β’ βαθμού. Το 1988 ιδρύσε την τεχνική εταιρεία Δ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε. , η οποία μέχρι σήμερα ασχολείται με την μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. σε τεχνικές και εμπορικές εταιρείες , ενώ από το 2002 έως σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ΕΒΕΑ. Την περίοδο 2013-2014 είχε αναλάβει καθήκοντα ως προϊστάμενος του «Γραφείου Ελληνικού», το οποίο έχει την αρμοδιότητα υλοποίησης της ανάπτυξης του χώρου του παλαιού αεροδρομίου και του παραλιακού μετώπου του Αγ. Κοσμά. Από τον Δεκέμβριο 2014 ως τον Ιούνιο 2015 διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ακινήτων του δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.). Είναι πιστοποιημένο μέλος του RICS, (Royal Institute of Chartered Surveyor) με εξειδίκευση στον τομέα του management consulting)

Βίκυ Τσικρίκα

INTERIOR DESIGN-AKTO

Μαγδαλένα Πανταζή

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΑΠΘ

Νίκος Πανταζής

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΜΠ